Een stukje over de liefde

9176c6a7332e807dd1a8831d517ceec4

Want in deze harde kille wereld, waar het soms lijkt alsof liefde ver te zoeken is, beloof ik je dat ik nooit zal stoppen met het verkondigen van mijn liefde.

Sinds een klein jaartje voelt het alsof ik mezelf naar een nieuw bewustzijn heb getild. Op zich vind ik dat niet gek want ik heb natuurlijk een flink aantal veranderingen doorgemaakt. Ik heb therapie gehad, ben veganist geworden en al met al merk ik dat ik een stuk spiritueler ben geworden. Niet het zweverige type die zich met wicca bezig houdt en edelstenen ( ook al is daar niks mis mee), maar het type, hopeloze romanticus.

Ik voel gewoon het laatste jaar, zo ontzettend veel liefde voor alles en iedereen om me heen en belangrijker nog, voor mezelf. Ik merk dat ik weinig tot geen negatieve gedachtes meer heb en dat is zo bevrijdend! Ik durf mezelf kwetsbaar op te stellen, en het op te nemen voor alles en iedereen die dat zelf niet kunnen. Deze wereld bevat zoveel onrecht en zoveel haat. Ik kan het nog steeds niet geloven dat er anno 2016 nog steeds oorlog is, zinloos geweld, armoede, hongersnood, dat we nog steeds onschuldige dieren laten vermoorden en eten en dat er nog steeds onschuldige kinderen worden gepest. Ik kan er bij god niet bij dat er nog steeds mensen dagelijks overlijden aan de gevolgen van welvaart ziektes als kanker, hart en vaat ziektes maar ook depressies, zelfmoord. Er is in deze wereld zoveel mis, dat ik het niet eens onder woorden kan brengen. En juist om die reden, zal ik nooit stoppen met lief te hebben. Aandacht geven aan wat écht belangrijk is.

Want uiteindelijk zijn we allemaal maar gewoon een kwetsbaar hoopje wezen. Is niet alles wat we doen, gewoon een manier om iets meer geliefd te worden? Ik geloof dat we allemaal beter worden van meer liefde en meer kwetsbaarheid. Ik vind het zelf dan ook belangrijk om dit op elke manier te uiten, denk je aan iemand? Laat het weten. Vind je iets mooi? Zeg het! Zie je dat iemand je hulp kan gebruiken? Bied het aan. Je hebt geen idee wat een klein lief gebaar voor iemand anders kan betekenen.

Merken jullie dat jullie snel complimenten geven? Zie je jezelf als een liefdevol persoon? Laat het me weten in de comments!

 

 

Een gedachte over “Een stukje over de liefde

  1. Ik geef best wel vaak complimentjes. Ik ben daar ook niet zo moeilijk in. Als ik iets leuk, mooi of bijzonder vind, dan zeg ik dat gewoon. En weet je, ik vind jou leuk. En mooi. En bijzonder. X

    Like

Plaats een reactie